Het is zo belangrijk voor makers om opties te hebben. Je moet weten waar ingrediënten vandaan komen en hoe ze werken, zodat je precies kunt kiezen wat je op je huid wilt.
Daarom zijn we zo blij om onze lijn natuurlijke geuroliën te introduceren! Ze zijn gemaakt van planten, maar ze bieden meer geurvariatie dan essentiële oliën.
Ze zouden wel eens de perfecte optie voor jou kunnen zijn. Hieronder vind je meer informatie over natuurlijke geuren.
Koop natuurlijke geuroliën
Ze komen van natuurlijke bronnen zoals komkommer, framboos, en lavendel – maar hoe ze gemaakt worden is uniek.
Planten zijn opgebouwd uit meerdere aromatische componenten. Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar Bulgaarse lavendel. Enkele van de belangrijkste componenten zijn linalylacetaat, linalool, b-caryophyllene, en terpinen-4-ol. Samen geven ze lavendel zijn kenmerkende bloemengeur.
Om een natuurlijke geurolie te maken, wordt één van deze stoffen uit de plant geïsoleerd. Deze enkelvoudige aromatische chemicaliën worden isolaten genoemd. Ze zijn ISO 9235, wat betekent dat ze door de International Organization for Standarization als natuurlijk worden aangemerkt.
Vervolgens wordt dat isolaat gemengd met andere uit een verscheidenheid van planten. Linalylacetaat uit lavendel, dat bloemig en citrusachtig geurt, kan worden gemengd met ethylacetaat uit sinaasappel, dat zoet en fruitig ruikt. Deze kunnen ook worden gemengd met essentiële oliën.
Dit proces heeft verschillende voordelen. Omdat natuurlijke geuroliën zijn samengesteld uit meerdere componenten van verschillende planten, ruiken ze complexer en kunnen ze interessanter zijn dan een enkele essentiële olie. Ze zijn ook consistenter omdat ze niet zo beïnvloed worden door batch variaties.
Er zijn ook meer natuurlijke opties om uit te kiezen. Bepaalde dingen, zoals vanille en aardbei, produceren geen essentiële oliën. Ze bestaan echter wel uit componenten die geïsoleerd kunnen worden. Dat betekent dat je kunt genieten van een knapperige appelgeur die helemaal natuurlijk is.
Natuurlijke geuroliën werken echter niet in warm of koud proces zeep. Sommige doen het goed, maar in onze tests vervaagden alle geuren naarmate ze uitharden. We raden ze echter aan voor al het andere, vooral voor huidverzorging zoals serums en maskers. Daar blinken ze echt uit.
Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen deze drie, evenals unieke voor- en nadelen.
Etherische oliën
Ook deze komen uit natuurlijke bronnen. Ze worden gewonnen uit planten, kruiden en bloemen, vaak met behulp van stoomdestillatie. Dat proces houdt in dat de componenten worden verhit tot er gas vrijkomt, en dat gas vervolgens weer wordt gecondenseerd tot een vloeistof. Het is een zacht proces, wat betekent dat de gevoelige bestanddelen niet worden afgebroken.
In tegenstelling tot natuurlijke geuren, gebruiken essentiële oliën elk aroma-component van de plant. Dat resulteert in een pure en frisse geur waar veel mensen van houden. Je kunt ook je eigen unieke mengsels maken met andere essentiële oliën.
Je kunt ze gebruiken in koudgeperste zeep, hoewel de lichtere citrusoliën de neiging hebben te vervagen.
Zoals hierboven opgemerkt, zijn er minder mogelijkheden omdat bepaalde planten geen essentiële oliën hebben. Er zal ook natuurlijke batch variatie zijn.
Geur oliën
Geuroliën zijn synthetisch. Ze worden gemaakt met een mix van aromatische chemicaliën en natuurlijke ingrediënten zoals extracten, etherische oliën en harsen.
Eén enkele geurolie kan bestaan uit 40-80 stoffen, wat betekent dat je complexe mengsels krijgt die niet altijd in de natuur kunnen worden nagemaakt. Ze werken ook goed in alle projecten, inclusief koud en warm proces zeep.
Maar ook al bevatten ze plantaardige bestanddelen, ze worden nog steeds als synthetisch beschouwd en kunnen niet als natuurlijk op een etiket worden vermeld.
Hoe gebruik je natuurlijke geuroliën?
Ze zijn perfect voor huidverzorgingsprojecten zoals maskers, scrubs, serums en vochtinbrengende crèmes. Nogmaals, ze worden niet aanbevolen voor koud of warm proces zeep.
Voor gezichtsproducten raden we aan de lichte of medium geur te gebruiken. De geur komt vlak bij je neus, dus minder is in dit geval meer.
Een weegschaal werkt het beste voor het afmeten van de grammen. Je kunt ook druppelaars gebruiken voor kleinere recepten.
Als je van plan bent je producten te verkopen, kun je “natuurlijk parfum” of “natuurlijke geurolie” op het etiket zetten.